Coaching & Therapie
H
et verschil tussen coaching en therapie is het makkelijkst uit te leggen met een metafoor: Je auto doet het niet meer en je wilt dat deze zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Een coach begeleidt jou bij het leren hoe jij de auto zelf kan repareren (praktische tools). En een therapeut laat jou ontdekken hoe de auto kapot kon gaan (inzichten).
Je kan je voorstellen dat je soms beide nodig hebt. Your Healthy Mind werkt met de ACT methodiek, waarbij ze zowel coachend als therapeutisch te werk gaat. De werkwijze is altijd praktisch van aard, procesgericht en mensgericht.

Wat is ACT?
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een samenspel van psychologische vaardigheden, die je leren flexibeler om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden (zie video). ACT heeft niet als primaire doel om jou van je klachten af te helpen. Gek hè? Want dat is wel de reden waarom je hulp zoekt.

ACT gelooft in het feit dat we de rest van ons leven last zullen blijven houden van lastige gedachten, gevoelens en omstandigheden. We hebben geleerd dat we moeten vechten tegen onze problemen, door bijvoorbeeld positief te denken, of hard te werken, of door ontspanningsoefeningen te doen. Echter… uit onderzoeken komt naar voren dat psychische klachten vroeg of laat weer de kop op zullen steken. Het is dus voor veel mensen feitelijk onmogelijk om langdurig klachtenvrij te zijn.

Het goede nieuws is, dat dit volgens ACT ook helemaal niet hoeft. Want als je in staat bent om al je moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden actief de ruimte te geven, maakt het dan nog uit dat ze er zijn? Je hoeft niet vrij van klachten te zijn om te kunnen doen wat je eigenlijk zou willen doen met je leven! Word bekwaam in de zes vaardigheden van ACT door een coaching & therapie traject en je zult merken dat je klachten gaan verminderen.

ACT Traject
Elk individueel behandeltraject is interactief, intensief en effectief! Als je een advies wilt welk traject het beste bij je past, maak dan eens de stress test en ontvang een persoonlijk advies in jouw email box.

– Vier sessies à 60 minuten
– Online/offline begeleiding naar wens
– Ondersteunend contact via de chat
– Vier ACT E-Health modules, met levenslange toegang
– Acht sessies à 60 minuten
– Online/offline begeleiding naar wens
– Ondersteunend contact via de chat
– Zes ACT E-Health modules, met levenslange toegang
– Gratis (werk)boek ‘Uit Liefde Voor Jezelf’ t.w.v. €24,95
– Gratis drieluikgesprek bij een zakelijke financiering
– Twaalf sessies à 60 minuten
– Online/offline begeleiding naar wens
– Ondersteunend contact via de chat
– Zes ACT E-Health modules, met levenslange toegang
– Gratis (werk)boek ‘Uit Liefde Voor Jezelf’ t.w.v. €24,95
– Gratis twee online modules van E-Health naar keuze t.w.v. €50,
– Gratis drieluik gesprek, bij een zakelijke financiering

Wil je jouw E-Health omgeving uitbreiden met meer online modules? Dat kan!

Particuliere prijs: €25,- per module
Zakelijke prijs: €35,- per module

Kijk op E-Health voor het complete aanbod!

Particuliere tarieven
Zakelijke tarieven

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.”