Sta jij bewust stil?

Dag ‘Pusher’, hoe gaat het met je? Nou druk, druk, druk! Ik weet dat het pauze is, maar ik heb nu geen tijd. Ik moet écht even doorwerken, dan alles snel opruimen zodat ik straks die vergadering in kan. Dan race ik naar huis, moet ik nog boodschappen doen en dan hoop ik nog op tijd te zijn voor het sporten.

Vermoeiend he? Als je zoveel van jezelf moet doen op een dag. Van wie moet dat eigenlijk allemaal? Een sterke Pusher in je hoofd bezorgt je stress en is vroeg of laat op weg naar een burn-out. Die gedachte in je hoofd wil dat jij zoveel mogelijk activiteiten combineert en lekker efficiënt bezig bent. En ja, ik zal niet ontkennen dat de Pusher waardevolle eigenschappen heeft. Zij zorgt er voor dat jij iets in je leven bereikt, houdt je actief en voorkomt dat je talenten onbenut laat. Super handig! Maar zij jaagt je op om er nog net een schepje bovenop te doen. Het maakt de Pusher niets uit wát je doet, als je maar bezig bent. Zij streeft naar het maximale en wordt daardoor zeer gewaardeerd in onze samenleving. Niet gek… we leven in een prestatiegerichte maatschappij. Blijkbaar moet alles in het leven beter, mooier, leuker, groter en sneller. Waarom?

Sta even stil! Sta eens even bewust stil. Letterlijk. Waar ben je nu? Zit eens met de rug tegen de leuning aan en adem even bewust een paar keer. Kijk eens om je heen, luister naar de geluiden van de muziek, ruik de geur van een kop koffie, voel de kleding die je aan hebt, proef de smaak van het koekje… Ontspan even.

In mijn praktijk zie ik vele Pushers. Zij hebben lichamelijke en mentale klachten, omdat ze continu hun eigen grenzen over gaan. Sterker nog… als ze even rust pakken, dan worden ze juist onrustig! Herkenbaar? Heb jij last van jouw Pusher? Met professionele begeleiding van Your Healthy Mind, leer je omgaan met jouw Pusher en ga je meer aandacht besteden aan haar tegenpolen: de Relaxte en de Levensgenieter.

Tips!
1. Zorg regelmatig voor een lege ruimte in je agenda. Plan je ontspan momenten.

2. Gebruik zoveel mogelijk zintuigen als je ontspant.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Liefs Sanne!

Bron: De Maas & Waler (08-12-2021)

sta jij bewust stil

Deel deze Blog

MELD JE NU AAN