Gratis workshop Mindfulness (online)
Wil je weten of de 8-weekse Mindfulness training iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de gratis workshop Mindfulness, van ongeveer anderhalf uur. En ontdek het zelf!

  Wat is Mindfulness?
  Heb je interesse hoe je je mind kalm kan krijgen? Wil je leren om een moment in stilte te zijn? Wil je even rust in deze gehaaste maatschappij? Wil je leren omgaan met piekergedachten, stress, onzekerheid, angsten of depressieve klachten voorkomen? Dan is Mindfulness geschikt!


  Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven. Bij deze vorm van aandacht is er nauwelijks een mogelijkheid om te piekeren, waardoor het beschermend werkt tegen negatieve gedachten en gevoelens.

  Wetenschappelijk onderzoek
  Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat Mindfulness een positief effect heeft op:

  • stress gerelateerde klachten: pijn in het lichaam, slaapproblemen, onzekerheid, spanningen, burn-out, piekeren en concentratieproblemen.
  • psychische klachten: somberheid, angststoornissen, depressies en eetstoornissen.
  • de gezondheid en de kwaliteit van leven: het mindful in het leven staan.

  Kwaliteit van de Mindfulness
  Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, is Your Healthy Mind opgeleid tot gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1. Your Healthy Mind is lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Deze laatste is van belang als je in aanmerking wilt komen voor een financiële ondersteuning van de zorgverzekeraar (max. €350) bij een MBSR|MBCT Mindfulness basistraining. Check op deze pagina jouw zorgverzekering of je in aanmerking komt voor max. €350,- vergoeding.

  MBSR|MBCT Mindfulness basistraining
  De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) stromingen komen samen in deze wetenschappelijk onderbouwde training van 8 sessies à 2 tot 2,5 uur. Naast de training wordt er verwacht dat je dagelijks oefent met meditatie en mindfulness oefeningen.

  Speciaal voor jongeren is er ook een jongeren training (14-24 jaar), waarbij er ook gekozen kan worden voor 16 sessies van 1 uur.

  Normaliter is de training in groepsverband, dit omdat je veel van elkaar kan leren, wat zeer effectief is. Echter is het ook mogelijk om de training in een tweetal of individueel te volgen. De gesprekken zijn dan diepgaander, waardoor er meer aandacht is voor jouw ontwikkeling. In overleg plannen we samen 8 sessies.

  Samenwerken met Your Healthy Mind
  Als organisatie wil je gezonde en vitale leden/medewerkers! YHM werkt graag samen met organisaties die, op welke manier dan ook, de mentale gezondheid aandacht willen geven. De diensten van YHM dragen bij aan verzuimreductie, duurzame inzetbaarheid en de mentale gezondheid van leden en/of medewerkers binnen organisaties.

  Your Healthy Mind werkt op drie niveaus:
  • Het voorkomen van klachten.
  • Het behandelen van klachten.
  • De nazorg van een herstelperiode.

  Start Mindfulness training in groepsverband
  Half februari ’22 zal er weer een nieuwe groep starten. Deze zal geheel online gegeven worden, gezien de ontwikkelingen van de corona pandemie.

  Heb je interesse? Laat je voorkeur voor dag, tijd, online of live training aan mij weten.

  Heb je zelf al een groep gevormd van minimaal 4 deelnemers? Dan krijgt iedereen 10% korting op een Mindfulness training.

  Deze vergoeding tool wordt verzorgd door Zorgpremies.nl

  “Geloof niet alles wat je denkt”.

  0%
  SPECIAL OFFER

  Take some time. Treat yourself. You deserve it.

  Book a treatment this month and receive a 25% on all further treatments.

  AANMELDEN