Wat is Mindfulness?
Wil je leren omgaan met piekergedachten, stress, onzekerheid, angsten of depressieve klachten? Wil je leren om een moment in stilte te zijn? Wil je even rust in deze gehaaste maatschappij? Dan is Mindfulness geschikt!

Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven. Bij deze vorm van aandacht is er nauwelijks een mogelijkheid om te piekeren, waardoor het beschermend werkt tegen negatieve gedachten en gevoelens.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat Mindfulness een positief effect heeft op:

  • stress gerelateerde klachten: pijn in het lichaam, slaapproblemen, onzekerheid, spanningen, burn-out, piekeren en concentratieproblemen.
  • psychische klachten: somberheid, angststoornissen, depressies en eetstoornissen.
  • de gezondheid en de kwaliteit van leven: het mindful in het leven staan.

Kwaliteit van de Mindfulness
Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, is Your Healthy Mind opgeleid tot gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1. Your Healthy Mind is lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Deze laatste is van belang als je in aanmerking wilt komen voor een financiële ondersteuning van de zorgverzekeraar (max. €350) bij een MBSR|MBCT Mindfulness basistraining. Check op deze pagina jouw zorgverzekering of je in aanmerking komt voor max. €350,- vergoeding.

MBSR|MBCT Mindfulness basistraining
De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) stromingen komen samen in deze wetenschappelijk onderbouwde training van 8 sessies à 2 uur. Naast de training wordt er verwacht dat je dagelijks oefent met meditatie en mindfulness oefeningen.

Mindfulness wordt alleen in groepsverband gegeven en heeft een particulier tarief van €395,- (incl. 21% BTW) en een zakelijk tarief van €550,- (excl. 21% BTW). Heb je interesse in een groepstraining, vraag dan naar de mogelijkheden. Indien je zelf een groep hebt gevormd van vier deelnemers, krijgt iedereen 10% korting.

Deze vergoeding tool wordt verzorgd door Zorgpremies.nl

“Geloof niet alles wat je denkt”.

0%
SPECIAL OFFER

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Book a treatment this month and receive a 25% on all further treatments.

AANMELDEN