Mentale vitaliteit is voor iedereen weggelegd!

Rust in je hoofd, een leven zonder stress en een goede balans tussen werk en privé. Dat geldt lang niet voor ons allemaal. En toch is het voor iedereen weggelegd. De Leeuwense Sanne van Wamel ondervond aan den lijve hoe je er na een fikse burn-out en depressie weer bovenop kunt komen. Die ervaring inspireerde haar een coaching en mindfulnesspraktijk op te zetten, waarin ze anderen met dezelfde klachten helpt in hun herstelproces.

In haar praktijk Your Healthy Mind richt Sanne zich op het behandelen en voorkomen van mentale klachten, zoals onrust, piekeren, stress en negatieve gedachten. Zowel mensen die vastlopen in hun werk en/of dagelijks leven kunnen bij haar terecht, maar ook werkgevers die hun werknemers preventief een coachingtraject aanbieden om verzuim te voorkomen zijn bij haar aan het juiste adres. ‘Trek niet te laat aan de bel’, benadrukt Sanne. ‘Wanneer je in een vroeg stadium mentale klachten signaleert en het gesprek aangaat, kun je grotere schade voorkomen.’

Duurzaam effect
Daarmee doelt ze op een burn-out of depressie. Iets waar ze zelf enkele jaren geleden ook mee te maken kreeg. De reden om vorig jaar een eigen praktijk te starten, was het feit dat de traditionele weg van herstellen, met therapieën, voor haar destijds niet helpend was. ‘Ik miste vooral begrip, persoonlijke aandacht en de praktische vertaling van alle inzichten naar mijn dagelijks leven. En dat kan echt anders!’ Tijdens de Stress & Burn-out opleiding leerde ze pas wat ze écht nodig had om te herstellen. De Mindfulness opleiding gaf haar handvatten om duurzaam te herstellen zodat ze nu stress en sombere gedachten vroegtijdig kan aanpakken. Mindfulness ziet ze als onderzoek van binnenuit, coaching als onderzoek van buitenaf. De combinatie heeft een duurzaam effect!
Als vakspecialist én ervaringsdeskundige begeleid ik nu anderen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, stress & burn-out en depressie. Dit doe ik met coaching, mindfulness en korte workshops.’ Als NOBCO Coach en VMBN Mindfulness trainer cat. 1 werkt Sanne samen met organisaties die bijdragen aan verzuimreductie, het vergroten van duurzame inzetbaarheid en waarbij de mentale vitaliteit van een ieder wordt bevorderd.

Sanne geeft aan dat Your Healthy Mind anders is dan andere hulpverleners: ‘Mijn werkwijze is interactief, intensief en effectief. Daarbij houdt de begeleiding niet op na een sessie. Ook tussen de sessies door sta ik voor je klaar. Ook is er aandacht voor je dierbaren, die thuis goede hulp willen bieden, maar niet weten hoe.’

Benieuwd geworden wat Your Healthy Mind voor jou of jouw werknemers kan betekenen? Neem dan contact op met Sanne, via tel. 06 45 128 190 of per mail: info@yourhealthymind.nl. Meer informatie: www.yourhealthymind.nl.

Bron: De Maas & Waler
Datum: 26-05-2021
Foto: Marcella van Dijk – Hol

mentale vitaliteit voor iedereen

Deel deze Blog

MELD JE NU AAN