Coaching & Therapie
Het verschil tussen coaching en therapie is het makkelijkst uit te leggen met een metafoor: Je auto doet het niet meer en je wilt dat deze zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Een coach begeleidt jou bij het leren hoe jij de auto zelf kan repareren (praktische tools). En een therapeut laat jou ontdekken hoe de auto kapot kon gaan (inzichten).

Je kan je voorstellen dat je soms beide nodig hebt. Your Healthy Mind werkt met de methodiek ACT, waarbij ze zowel coachend als therapeutisch te werk gaat. De werkwijze is altijd praktisch van aard, procesgericht en mensgericht.

Wat is ACT?
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een samenspel van psychologische vaardigheden, die je leren flexibeler om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. ACT heeft niet als primaire doel om jou van je klachten af te helpen. Gek hè? Want dat is wel de reden waarom je hulp zoekt.

ACT gelooft in het feit dat we de rest van ons leven last zullen blijven houden van lastige gedachten, gevoelens en omstandigheden. We hebben geleerd dat we moeten vechten tegen onze problemen, door bijvoorbeeld positief te denken, of hard te werken, of door ontspanningsoefeningen te doen. Echter… uit onderzoeken komt naar voren dat psychische klachten vroeg of laat weer de kop op zullen steken. Het is dus voor veel mensen feitelijk onmogelijk om langdurig klachtenvrij te zijn.

Het goede nieuws is, dat dit volgens ACT ook helemaal niet hoeft. Want als je in staat bent om al je moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden actief de ruimte te geven, maakt het dan nog uit dat ze er zijn? Je hoeft niet vrij van klachten te zijn om te kunnen doen wat je eigenlijk zou willen doen met je leven!

ACT Traject
Een individueel behandeltraject is interactief, intensief en effectief!

Elk traject bestaat uit:

  • Een uitgebreide gratis kennismaking
  • Aantal sessies à 60 minuten (online/offline naar keuze)
  • Keuze uit kort traject (vier sessies), basis traject (acht sessies) of een uitgebreid traject (twaalf sessies)
  • Persoonlijk contact via de chat
  • E-Health: levenslange toegang tot de ACT online modules van Therapieland
  • Gratis (werk)boek ‘Uit Liefde Voor Jezelf’ t.w.v. €24,95 (bij basis en uitgebreid traject)
  • Gratis cadeaupakket t.w.v. €69,95 (bij een uitgebreid traject)
stappenplan act traject
wat is act?

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.”

0%
SPECIAL OFFER

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Book a treatment this month and receive a 25% on all further treatments.

AANMELDEN